Musik

Ann-Mette Elten - SoloLørdag d. 10. februar 2007 Kl: 20:00


Medlem: 0,00 kr.


Ikke medlem: 225,00 kr.


”Jeg har nogle sange, som jeg kunne tænke mig, du skal synge...”

Da telefonen for noget tid siden ringede hjemme hos Ann-Mette Elten, havde hun ikke regnet med, at personen i den anden ende var Anne Linnet, og hun havde slet ikke regnet med, at det var disse ord, der blev sagt.

Hvad Anne Linnet ikke vidste var, at Ann-Mette igennem længere tid netop havde gået og drømt om at synge Anne Linnet sange!

Ann-Mette: ”Jeg blev bare så glad, da Anne ringede, men det var ingenting i forhold til hvor glad, jeg blev, da jeg hørte sangene. Sange med en enkelhed og selvfølgelighed – som jeg, med det samme, kunne høre mig selv synge”.

Radio-hittet Den allerførste gang er en af tre sange på albummet skrevet af Anne Linnet.

Ann-Mette fik lyst til også at spørge andre danske sangskrivere, og før hun fik set sig om, stod hun pludselig med sange til et helt album.

Der er to sange af Nanna Lüders. Den ene, ”Kom forbi” er en stemningsfuld forårssang med smuk ”folk”-violin spillet af Harald Haugaard. Den anden, ”Vær dog søde ved hinanden” er en uptempo popsang med en meget direkte ”vasketøjskurv-niveau” tekst.

Anne Dorte Michelsen’s ”Afstand” er en sang om... ja, afstand. Og man skal ikke bruge lang tid for at gætte sig til, at det er en sang skrevet af Anne Dorte – stemningsfuld og eftertænksom.

Man gætter også hurtigt, at det er Elisabeth, der har skrevet ”Løbet tør for tårer”. En sang der har meget af Elisabeth’s stil over sig. ”Ja, et eller andet sted i den synes jeg oven i købet, man kan høre noget af Elisabeth’s gamle band ”Voxpop”,” siger Ann-Mette.

””Bifrost” har altid været en af mine gamle danske favoritgrupper og da Tom Lundén (forsanger i Bifrost) sagde ja til også at skrive et bidrag til mit album, blev jeg selvfølgelig begejstret” siger Ann-Mette. Sangen ”Som en tyv om natten” handler om, hvordan kærligheden kommer snigende og på den hører man Ann-Mette synge på en måde, hun ikke har prøvet før.

ann-mette elten solo er et meget varieret album, hvor det ofte er meget tydeligt, hvilke sangskrivere, der har skrevet de enkelte sange.

SOLO udkom tre dage efter at vi sidst havde På Slaget 12 på Industrien.