Musik

Bjørn EidsvågFredag d. 23. marts 2007 Kl: 20:00


Medlem: 0,00 kr.


Ikke medlem: 200,00 kr.


Vi er stolte over at kunne præsentere et af norsk musiks allerstørste navne.

Bjørn Eidsvåg er præst og har arbejdet som sådan i mange år, bl.a. på Buskerud Sentralsykehus´ psykiatriske afdeling, hvor han har hentet en stor del af sin livserfaring. Det er naturligt, at indtrykkene fra præstegerningen har sat deres spor på musikken, og det er da også tydeligt, at Eidsvågs musik er meget holdningsbaseret og livssynforankret.

Eidsvåg udsendte sin første LP i 1976 og har siden indspillet omkring 20 plader, som alle er udsendt på cd og er tilgængelige i dag. Sit folkelige gennembrud fik Eidsvåg i 1993 med cd´en Allemannsland, som i 1995 blev fulgt op med endnu en publikumssucces: Landet lenger bak. Siden disse to plader har Bjørn Eidsvåg været en af Norges bedst sælgende pladekunstnere, og hans cd Tålt fra 2002 er solgt i næsten en kvart million eksemplarer.

Tålt blev også en salgssucces i Danmark, hvor Bjørn Eidsvåg har et pænt stort publikum, og hvor han har givet en række koncerter de sidste par år – de seneste i december 2006.

Eidsvågs musik er en fornøjelse at lytte til, ikke mindst på de cd´er, hvor de mere stille numres stærke visepræg er blevet spædet op med flere rockinspirationer – uden at visetraditionen er sat over styr. Eidsvåg er som regel god, og når han er bedst, er han uovertruffen – som man f.eks. kan høre det i duetten med Lisa Nilsson, ”Mysteriet deg”, der i 2002 indbragte ham prisen for Årets Låt. De takter har Eidsvåg fortsat på bedste vis på de to efterfølgende mesterværker, Vakker Dag fra 2005 og det helt aktuelle Nåde, der udkom i oktober 06

Koncerten bliver til i et samarbejde mellem Aarup Menighedsråd, Rørup Menighedsråd, Kerte Menighedsråd og Kulturelt Samråd.