Musik

Edgelarks - engelsk folkemusik - Råstof KoncertLørdag d. 12. november 2022 Kl: 20:00


Medlem: 125,00 kr.


Ikke medlem: 150,00 kr.


Edgelarks - verdensmusik fra Vestlandet - Råstof Koncert
 
 
Bag ved navnet Edgelarks gemmer sig den britiske duo Phillip Henry og Hannah Martin.
I 2014 vandt de prisen som Best Duo ved BBC Radio 2 Folk Awards.
 
 
De flytter grænserne for folk-genren og kombinerer påvirkninger så forskellige som indisk, klassisk og amerikansk blues med deres britiske traditionelle rødder og originale sangskrivninger for at producere en lyd som ingen anden. 
 
 
Phillip Henry er en eminent slide-guitarist og en fremragende mundharmonikaspiller, der også bringer beatbox og vokal ind i duoens musikalske landskab.
Hannah Martin er en fabelagtig sangerinde med en fantastisk stemme, lidt i stil med en anden stor engelsk sangerinde - June Tabor. Derudover bidrager hun på banjo, violin og tenorguitar.
 
 
Duoen er et dygtigt sangskriverpar og spiller overvejende egenkomponerede numre - selvom rødderne umiskendeligt er plantet i den engelske folkemusiktradition. Musikken er dog også præget af en snert af blues, reggae og andre elementer - spændende og betagende er det i hvert fald.
 

Navnet Edgelarks hentyder til det at synge fra kanten og handler bl.a. om områder og mennesker på kanten, krydsning af grænser og tærskler, korsveje og grænseområder, rejsende og flygtninge, skumring og daggry, det gamle og det nye.
 
 
På scenen stråler deres spilleglæde og indbyrdes musikalske forståelse tydeligt i gennem, og de varierer stemningsfulde, nærmest drømmende numre med medrivende sange, hvor inspirationen fra blues, reggae, beatbox m.v. kommer til udtryk.
 
 
Vi har valgt at lave denne koncert som en ”RåstofKoncert – Musik på vej”.

RåstofKoncerter er for up-coming musikere med stort potentiale.