Musik

Familie- og fortællekoncert om GenforeningenLørdag d. 22. februar 2020 Kl: 16:00


Medlem: 60,00 kr.


Ikke medlem: 60,00 kr.


Udsolgt
Facebook

 

Familie- og fortællekoncert med Sigurd Barrett kl. 16En fortællekoncert på 60 minutter for hele familien, hvor Sigurd Barrett formidler historien om Genforeningen i et nutidigt perspektiv gennem fortællekoncerten og nye sange.

 

Sigurd Barrett tryllebinder alle. Med sin indlevende, humoristiske og fagligt velfunderede historieformidling formidler Sigurd historien om Genforeningen til alle målgrupper.Med denne koncert er det ambitionen at fortælle historien om Genforeningen i øjenhøjde – til alle aldersgrupper – børn fra ca. 6 år.

 

Sigurd Barrett ledsages af Eskild Dohn på guitar, saxofon m.fl.

 

Industrien er en del af denne landsdækkende turnè.

 

 

Hele Danmark markerer Genforeningen

 I 2020 markeres 100-året for Genforeningen med arrangementer over hele landet.

 

Indtil 1920 var området syd for Kolding en del af Tyskland og præget af nationale konflikter. Men i 1920 resulterede en internationalt overvåget folkeafstemning i, at den daværende grænse blev flyttet 50 km sydpå, hvor den stadig ligger. Dermed blev Sønderjylland genforenet med Danmark. Det blev fejret i hele landet, hvilket man den dag i dag kan se fysiske beviser på over hele landet i form af 584 genforeningssten. - Ved at markere 100-året husker vi hinanden på, at kulturforskelle og ’dem’ og ’os’ kan vendes til et ’vi’.

 

Grænseforeningen og Sigurd Barrett vil formidle historien om Genforeningen i et nutidigt perspektiv i hele Danmark og Sydslesvig – med ambition om at fortælle historien om Genforeningen i øjenhøjde – til alle aldersgrupper. Børn fra ca. 6 år.