Musik

Hal & NikolajLørdag d. 19. marts 2011 Kl: 20:00


Medlem: 0,00 kr.


Ikke medlem: 100,00 kr.


Hal & Nikolaj er en fremstormende duo på den internationale folkemusikscene. I 2008 udgav de deres debutalbum, ”Hal & Nikolaj”, der blev hædret som ”Årets Debut” og ”Årets komponist” ved Danish Music Award Folk 2009.

De to unge musikere går nye veje i et univers, der vækker genklang. Med sig i oppakningen har de både den keltiske og den skandinaviske folkemusiktradition, men de spiller primært deres egne kompositioner, og det med en originalitet og et nærvær, som ganske enkelt er uovertruffet.

Det landskab, de tager os med igennem, danner en harmonisk helhed, men er også fyldt af kontraster: modent og legesygt, sprudlende og eftertænksomt, æterisk og jordnært.Hal & Nikolaj er et makkerpar, som insisterer på at have sig selv med i alt hvad de gør, og dermed ufravigeligt giver deres lyttere en skelsættende musikalsk oplevelse.

Nikolaj Busk, der er dansk, spiller klaver, indisk harmonium, harmonika, electronics, step, toypiano m.m. - Hal Parfitt-Murray, der er opvokset i Skotland og Australien, spiller violin, bratsch, synger og stepper.
De to multiinstrumentalister gør med deres underspillede virtuositet og overraskende arrangementer god brug af de virkemidler de har til deres rådighed - og det giver publikum en fantastisk oplevelse