Musik

Kurt RavnLørdag d. 19. september 2009 Kl: 20:00


Medlem: 0,00 kr.


Ikke medlem: 200,00 kr.


Den folkekære skuespiller og sanger Kurt Ravn behøver ikke megen præsentation.

Men for en sikkerheds skyld er det nok værd at nævne, at siden Kurt Ravn blev uddannet fra Statens Teaterskole i 1973 har han markeret sig som en af sin generations mest talentfulde og alsidige skuespillere og sangere.

Sideløbende med de mange roller på teater, film og TV har han dyrket sin musikalske karriere med koncerter i hele landet og talrige CD-indspilninger.

Kurt Ravn mestrer som få både skuespillets og sangens kunst, hvilket har bragt ham stor succes i musical-roller som bl.a. Jean Valjean i Les Miserables. Anatoly i Chess, Jabbadoor i Atlantis og Che i Evita.

I 1996 debuterede han som operasanger i Wiens berømte Konzerthaus i rollen som herr Leonard i Carl Nielsens Maskerede. CD-indspilningen af Maskerade udløste senere en Grammy.

Kurt Ravn er jævnligt solist hos landets symfoniorkestre og har et tæt samarbejde med De Nordiske Spillemænd samt pianisten Carl Ulrik Munk-Andersen.

Kurt Ravn er desuden stadigvæk aktiv i både film og TV. Alle husker ham som Røde i TV-serien Matador, og senest har Kurt medvirket i TV-serien Anna Pihl, og i biograffilmene om Tempelriddernes skat.

Kurt Ravn har udgivet adskillige CDèr – senest ”Stille som sne”, samt danske vuggesange med Radiounderholdningsorkestret.

Kurt Ravn giver sammen med sin pianist en intimkoncert på Industrien med et repertoire, der byder på både nye og ældre sange.