Musik

Povl DissingLørdag d. 05. februar 2011 Kl: 20:00


Medlem: 0,00 kr.


Ikke medlem: 250,00 kr.


Om Povl Dissings seneste CD ”Smertefulde Sange”, der udkom sidst i september, skrev Finn Smed Sahlholdt i sin anmeldelse i Jyllandsposten: ”Dette udspil med smertefulde sange, som Povl Dissing med sin sang tilfører ekstra styrke, er tæt på den klasse, som ”Svantes Viser” er i. Dog af en anden art, fordi Benny Andersen ikke har været inde over teksterne.”

Der er gået næsten et halvt århundrede, siden Povl Dissing i starten af 1960’erne påbegyndte sin karriere med unikke fortolkninger af sørgmodige danske sange. Siden skulle han blive en af Danmarks mest kendte stemmer. Nu vender Povl Dissing tilbage til udgangspunktet for at slutte ringen med udgivelsen af soloalbummet ”Smertefulde Sange”.

Det er disse sange, der denne gang danner grundlag for Povl Dissing og hans orkesters besøg på Industrien. Med sig på Industrien har Povl Dissing et større orkester, der består af Palle Hjorth på orgel, celesta, wurlitzer og harmonika; Jesper Elnegaard på trommer og tamburin; Las Nissen på guitar og kor; Jonas Dissing på guitar, mundharpe og shaker; Rasmus Dissing på klaver, wurlitzer og kor - og Nikolaj Storr på bas.

Der venter en dejlig aften med en unik og engageret kunstner og hans orkester.


Der findes desværre ikke nogle videoer med musik fra fra den nye cd - med det store orkester, som kommer til Aarup - men vi kan da stadig glæde os over nogle af Povl Dissings noget ældre udgivelser: