Musik

Ray Cooper (Chopper)Lørdag d. 27. september 2014 Kl: 20:00


Medlem: 100,00 kr.


Ikke medlem: 125,00 kr.


Måske har du hørt Ray Cooper før. Engelske Ray Cooper er sanger, sangskriver og musiker og siden godt 10 år bosat i Sverige.

 

I 24 år var han medlem af den engelske folkrockgruppe Oysterband, hvor han var kendt som Chopper. Med Oysterband turnerede han i over 27 lande og udgav 19 albums. I 2012 vandt de tre priser ved BBC Radio 2 Folk Awards, for bedste band, bedste album og bedste traditionelle sang, og tidsskriftet fRoots udnævnte dem til et af de tre ”Icons of Folk”.

 

Ray forlod Oysterband i februar 2013 for at hellige sig sin solokarriere, og han har siden turneret flittigt i bl.a. England, Wales, Sverige, Danmark, Tyskland, Belgien og Holland.

 

På scenen akkompagnerer Ray sine sange skiftevis på cello, guitar og mund-harmonika - samt af og til på klaver - og krydrer det hele med fortællinger om historierne bag sangene.

 

Så selv om du ikke kender navnet er det således en gammel kending af Industriens publikum, der nu er startet på en ny karriere med sin egen musik.

 

Ukendt er han, men musikken er god, så det er oplagt for os at præsentere denne koncert som en del af vores nye koncept ”RåstofKoncerter - Musik på Vej”. Læs mere om dét på side 14-15 i vort program. Der er penge at spare!

 

Ray Cooper fletter tråde fra Skotland og Sverige ind i sine sange, idet han ofte udvisker grænsen mellem det originale og det traditionelle.