Musik

Sigurd Barrett - Jazz trioLørdag d. 22. februar 2020 Kl: 20:00


Medlem: 175,00 kr.


Ikke medlem: 200,00 kr.


 

”Genforeningen - and all that jazz” med Sigurd Barrett Trio kl. 20

 

Jazzkoncert, hvor Sigurd Barrett og hans 2 medmusikere i trioen, fortæller om og spiller de sange og melodier, der knytter sig til tiden omkring Sønderjyllands genforening med Danmark – nemlig 1920’erne.

 

Sigurd Barrett er en fantastisk musiker og fortæller, som har glædet mange over flere årtier med forskellige musikalske projekter, både børn i alle aldre ved koncerter og i TV, samt voksne.

 

Jazztrioen består af:
Martin Klausen, trommer
Sigurd Barrett, vokal og piano
Torben Bjørnskov, bassist

 

 


Hele Danmark markerer Genforeningen

I 2020 markeres 100-året for Genforeningen med arrangementer over hele landet.

 

Indtil 1920 var området syd for Kolding en del af Tyskland og præget af nationale konflikter. Men i 1920 resulterede en internationalt overvåget folkeafstemning i, at den daværende grænse blev flyttet 50 km sydpå, hvor den stadig ligger. Dermed blev Sønderjylland genforenet med Danmark. Det blev fejret i hele landet, hvilket man den dag i dag kan se fysiske beviser på over hele landet i form af 584 genforeningssten. - Ved at markere 100-året husker vi hinanden på, at kulturforskelle og ’dem’ og ’os’ kan vendes til et ’vi’.

 

Grænseforeningen og Sigurd Barrett vil formidle historien om Genforeningen i et nutidigt perspektiv i hele Danmark og Sydslesvig – med ambition om at fortælle historien om Genforeningen i øjenhøjde – til alle aldersgrupper.