Musik

Skerryvore - skotsk folkrockSøndag d. 14. november 2021 Kl: 20:00


Medlem: 225,00 kr.


Ikke medlem: 250,00 kr.


Udsolgt
Hjemmeside

 Skotske Skerryvore på efterårs turnè i DK

 

Tilbage på den fjerntliggende skotske ø Tiree i 2005 kunne den rå, men moderne kvartet, der dannede Skerryvore, kun have drømt om, at de i løbet af det næste årti ville blive et multi-prisvindende band, der optrådte i over 25 lande verden over.

Tag to brødre, Daniel (Harmonika) og Martin Gillespie (rør, fløjter og harmonika), gennemsyret af den skotske vestkyst ceilidh-tradition på Isle of Tiree, og tilføj vennerne Fraser West (trommer) og Alec Dalglish (guitar og sang), med baggrund i brassbands, jazzbands og rundet af blues, folkemusik og country, og du har udgaven af Skerryvore i 2005.

Spol 10 år frem og tilføj Craig Espie (violin) og Jodie Bremaneson (bas), Alan Scobie på keyboards, og du har et band, der allerede har vundet skotsk traditionel musiks ''Årets Live Act'' i 2011 – og igen i 2016.

Fra disse traditionelle rødder har bandet udviklet sig både i størrelse og lyd for at skabe en unik fusion af deres traditionelle musik og sange med de urbane lyde fra rock, pop og funk. 

Bandets evne til at smelte traditionel skotsk musik og rytmer sammen med en række andre genrer, er et varemærke for deres karakteristiske lyd med høj energi. 

Vi fik øjnene op for dem på Tønder Festival for nogle år siden, hvor de spillede folkrock, så teltdugen blafrede - og i 2014 og igen i 2016 gav de en fantastisk koncert her på Industrien. Derfor har vi engageret dem igen i 2021.

Skerryvore er nok Skotlands bedste og mest populære folkrock band i øjeblikket. Af mange udråbt til arvtagere efter Runrig. De traditionelle instrumenter, ikke mindst The Highland Pipes, kan tilsammen løfte taget på ethvert spillested, når der bliver sat strøm til.