Musik

Sylvester Larsen Band & De Lyse Timer - RåstofKoncertLørdag d. 02. november 2019 Kl: 20:00


Medlem: 125,00 kr.


Ikke medlem: 150,00 kr.


 DOBBELTKONCERT i Spil Dansk ugen

 

 

 Sylvester Larsen & Nåleøjet

 

 

Sylvester Larsen har siden sin debut, spillet popmusik, med forskellige inspirationskilder og et glimt i øjet. I 2019 tager Sylvester & Nåleøjet på tour i Danmark. Det bliver koncerter fyldt med dansk popmusik og et drys rock, soul og elektronisk energi.

 

Sylvester Larsen tager livtag med tidsånden og kærligheden på sit syvende album “Mega Egotripper” fra 2018.

 

Der findes to typer artister. Dem der forsvinder ud i glemslen efter et eller to album, og så dem der bliver ved med at udgive album efter album. Sylvester Larsen hører til i den sidste kategori.

 

Som søn af en vis hr. Larsen, har der ikke altid været overstrømmende opmærksomhed omkring 45-årige Sylvesters musik gennem årene, men som sangeren selv udtrykker det: “I sne og slud, musikken skal ud”.

 

Sylvesters sangskrivning har altid været centreret omkring den gode melodi og det iørefaldende refrain.

 

I en verden under hastig forandring har Sylvester følt sig kaldet til at forholde sig til nogle af tidens mest aktuelle emner og personligheder bl.a. den amerikanske præsident Donald Trump, med sangen ”Det Vilde Vest”.

 

Sylvester Larsen dropper de traditionelle spillesteder på sin kommende efterårstour, og besøger i stedet for en lang række små danske landsbyer. ”Vi skal bevare de danske landsbyer” udtaler Sylvester, og fortsætter: ”De små samfund er vores historie, de bedste minder, vores kultur og de bliver komplet undermineret af storbyerne, de moderne fremskidt, byplanlægninger etc.

 

Jeg er træt af denne fokus-fordeling og forskelsbehandling. Vi har alt for travlt med de store linjer, men der er intet så befriende og smukt som en dansk landsby med lokalkultur og sammenhold der giver plads til hinanden, fællesskabet og naturen” afslutter Sylvester Larsen.

 

 

 Bandet ”De Lyse Timer”

 

 

Det dansksprogede orkester er i efteråret 2019 atter album aktuelle, 2 år efter udgivelsen af debutalbummet "Under En Anden Sol". Bandets debutsingle "Blodmåne" lå dengang på toppen af P3s Barometerlisten i 8 uger. Næste single "Solnedgang" er udkommet foråret 2019.

 

De Lyse Timer bevæger sig på kanten, mellem poppede og mere rockede kompositioner. Der hentes inspiration i lige dele af amerikansk indie, dansk 80er pop, og den gode melodilinje er fortsat i højsædet.

 

De Lyse Timer, har med deres personlige tekstunivers, og tæft for den gode popsang, spillet sig ind på både spillesteder, som VEGA - diverse kulturhuse, og mere utraditionelle ting, som Lukket Psykiatrisk Afd., væresteder for hjemløse, Thylejren og Christiania.

 

Bandet beskriver at de mange koncerter, har haft indvirkning, på deres musikalske tilgang til det nye materiale, som fortsat er pop sange med et rocket udtryk.

 

Tekstuniverset, kredser om personlige fortællinger og ud imod sociale problemstillinger i samfundet.

 

De Lyse Timer optræder dels, som duo, hvor det er de to frontmænd; sanger og guitarist Andreas Sorgenfrei, og pianist og korsanger Djarn Kargin - og dels som band, en kvintet der desuden tæller Kenni Møller på guitar, Mathias Elrød Madsen på guitar, og Jesper Sylvester Møller på bas.

 

Denne aften på Industrien optræder de som band.