Musik

Trio Jens LysdalTorsdag d. 12. oktober 2017 Kl: 20:00


Medlem: 125,00 kr.


Ikke medlem: 150,00 kr.


Jens Lysdal spiller på Industrien sammen med Bjarke Falgren og Jon Bruland.

Det er et gensyn, da de tidligere har spiller på Industrien i 2011.

 

Jens Lysdal og Bjarke Falgren bliver begge ofte nævnt som nogle af de fremmeste på deres instrumenter  i Skandinavien. Derudover er Jens Lysdal én af landets store personlige sangere og komponister.


Begge musikere har - drevet af deres umættelige musikalske nysgerrighed - været vidt omkring i det musikalske (og geografiske) landskab og dét har givet dem en erfaring og en reference-rigdom der er ud over det sædvanlige.

 

Danmarks største violin-stjerne Svend Asmussen har kaldt Bjarke Falgren for: “The hardest swinging fiddler since Stuff Smith”.  Men han er genremæssigt helt sin egen.


Jens Lysdal og Bjarke Falgren har spillet sammen siden 2001 og derigennem har de opnået et nærmest telepatisk sammenspil, hvor de hele tiden udfordrer og inspirerer hinanden. To koncerter aldrig lyder ens. For at kunne gøre dét, kræver det at man, dels mestrer sit instrument, dels har en stor åbenhed overfor musikken og situationen og en blind tillid til nuet og sin medspiller.


Jon Bruland på bas-pladsen finder vi også en særdeles kompetent spillemand, der har stået bag et utal af store artister som Poul Krebs, Anne Linnet, m.fl.


Jens Lysdal har siden han album-debuterede i 1995 med “A matter of time” blevet overøst med gyldne anmeldelser og hans sange været nomineret til både amerikansk Grammy og til “Bedste folk-album” i Tyskland.

 

I 2016 udgav han sit første danske solo-album “Landet” som han nu turnerer med både i trio-form og med det større Lysdal Band.