Nyt fra Råstof til Industrien

Spændende skotsk folkduo på Industrien i Aarup

Lørdag d. 09. april, kl 20:00

Entre: 100 kr. (Medlemmer: 75 kr.)


Lørdag d. 9. april kl. 20 får Industrien i Aarup besøg af den skotske folkgruppe Tattie Jam.

Tattie Jam består af to meget dygtige instrumentalister og sangere: den i Skotland velrespekterede cellist Seylan Baxter og multiinstrumentalisten Ruaridh Pringle, der spiller guitar, tenorbanjo, oktavmandolin og didgeridoo.

Deres stemmer passer fint sammen, og deres arrangementer af melodierne er tit utraditionelle og indeholder ofte overraskelser.

Tattie Jam tilbyder et karakteristisk bryg af sange - fra mørke ballader og protestsange til uformelle humoristiske melodier. Og fra langsomme airs til hurtige jigs og reels.

Deres materiale er meget alsidigt, og indeholder en harmonisk blanding af sange og melodier fra den enormt rige skotske musiktradition – blandet op med sange og melodier skrevet af Ruaridh.

Hvis der er nogen, der spekulerer over, hvilken slags frugt at en ”tattie” er, så er svaret, at en ”tattie” ikke er en frugt - men det skotske ord for ”kartoffel”.

Til den skotske national ret Haggis spiser skotterne tatties. Tatties er således noget helt grundlæggende skotsk. ”Jam” betyder ikke ”marmelade” i denne sammenhæng - men spontant musikalsk samspil, som vi kender det fra ordet jam-session.

Så navnet Tattie Jam, som gruppen her hedder, skal altså forstås som ”Grundlæggende skotsk samspil”. I deres presse materiale leger Tattie Jam alligevel lidt med ordene, når de sender os et billede af dem selv nede i et marmeladeglas. Men det er skotsk humor!

Tattie Jam er én af den slags små grupper fra det keltiske musikalske vækstlag, der på grund af deres originalitet med tiden kan drive det vidt, så vi er glade for at præsentere dem for jer her på Industrien Og så for en flad 100 krone seddel!

Billetter kan bestilles pr mail på billet@raastof-industrien.dk, bestilles telefonisk på Aarup Bibliotek (64 74 79 35), eller afhentes på Industrien i bibliotekets åbningstid.

Billetbestiling og bestilling af medlemskab på billet@raastof-industrien.dk eller
på Aarup Bibliotek, tlf 64 74 79 35.