Nyt fra Industrien

Skousen og Ingemann/Young Flowers på Industrien

Torsdag d. 17. august 2006 kl 20.00


For næsten 4 årtier siden befandt den danske musikscene sig i en brydningsperiode. Det var i de år, at pigtråd blev til rock. Den udvikling fandt sted i en malstrøm af kreativitet, hvor musikere prøvede grænser af under kraftig påvirkning fra et ungdomsoprør, der stadig ikke havde mistet sin uskyld.

Young Flowers var den første rigtige danske supergruppe. Med fabelagtigt dygtige musikere og en international stil, der lagde sig op af Cream, var det naturligt, at de blev et centrum på den danske rockscene. Lydsporet fra DR's ungdomsudsendelse 'Blomsterpistolen' står som trioens banebrydende arv til eftertiden. På bas var Peter Ingemann, på guitar Peer Frost og på trommer den alt for tidligt afdøde Ken Gudman.

60'erne gik på hæld, og Peter Ingemann fandt sammen med Niels Skousen, der havde skrevet nogle håndfulde stille, men meget iørefaldende melodier. Skousens sange lød som om de var tudsegamle. Det var de ikke, tværtimod var det en håndfuld stilskabende numre, der i 71 blev samlet på albummet 'Herfra hvor vi står', der betød en kæmpe gennembrud for ny dansk rock med danske tekster. Mange af os husker stadig med stille glæde både titelnummeret og numre som 'Isabel' og det 15 minutter lange 'Knud Lavard'. Pladen solgte dengang over 12000 eksemplarer. En astronomisk antal i 71.

I år er det 35 år siden af 'Herfra hvor vi står' kom på gaden, og samtidig 35 år siden at Skousen og Ingemann optrådte på torvet i Svendborg ved en tv-transmitteret koncert, der mere end noget andet var med til at skyde successen i hus.

I de forløbne år har der ikke været mange muligheder for at opleve koncerter med Skousen og Ingemann. Efter mange år som skuespiller har Skousen genfundet sin guitar og har travlt med sin genoptagne solokarriere, ligesom at Ingemann som sædvanlig er involveret i en masse projekter.

I anledning af 35-års jubilæet giver duoen blot to koncerter, så går de atter hver til sit, og det betragtes som yderst tvivlsomt om vi atter får chancen for at opleve dem sammen på en scene.

Det er derfor en sjælden og ekslusiv sidste mulighed, du får for at opleve de kunstnere, der tegnede den dansk rockscene dengang den modnedes og fandt sine egne ben.

Med sig på guitar har duoen Peer Frost, så koncerten bliver rigt krydret med det bedste fra Young Flowers bagkatalog.

Billetbestiling på billet@raastof-industrien.dk eller på Aarup Bibliotek, tlf 64 43 23 43