Nyt fra Råstof til Industrien

Benny Holst på Industrien


Fredag d. 1. september kl 20.00


Benny Holst har gennem de sidste snart 40 år sat sit tydelige aftryk på den danske folkemusikscene. Gennem de unge år, bl.a. sammen med Povl Dissing, gennem de røde år, med AgitPop, Skolesange og Lærlingesange til de lyriske år, hvor album som Sange af Benny Holst og Historien om Jenny står som de smukkeste.

Efter at have lavet en håndfuld flotte LP'er blev der i nogle år stille omkring spillemanden. Han var travlt optaget af bl.a. cabaret'en 'Sålænge mit hjerte slår', bygget over John Mogensens liv og musik.

Tilbage i 2001 havde Industrien besøg af Benny Holst i forestillingen Friheden tur/retur om Jan Toftlunds liv, og i et inspireret øjeblik i 2003 bestilte vi Benny Holst til at spille for os på Industrien.

Det blev en pragtfuld koncert i bibliotekssalen, og alle der var til stede husker det som en smuk oplevelse. Benny Holst havde dengang lige nedsat sig med en trio bestående af ham selv, Jacob Ratje på guitar og Martin Andersen på violin. Orkestret var sammensat bl.a. med sigte på at Benny Holst skulle til at indspille det første nye album i mange år.

Vi var tidligt ude, for da albummet 'Himlen må vente' udkom slog det igennem med et brag blandt både publikum og anmeldere og rendte med to af de mest prestigefyldte priser som hhv. 'Årets Danske Album' og 'Årets Danske Vise-album' ved DMA Folk 2005.

Se bare, hvad anmelderne skrev:


"...Kan ske, at Holst og det lille kompagnis håndholdte blanding af viser, jazz og blues er fuldstændig ude af trit med det, der ellers langes over diskene på det danske plademarked. Men hvem fanden (ud over måske Holsts bankrådgiver) bekymrer sig om dét, når resultatet er så spillevende og vedkommende, at det såmænd nok skal stå, når tidens talløse døgnfluer for længst er fløjet til de evige udsalgskasser. Hvad enten det drejer sig om den løsslupne duet med den gamle partner in crime, Povl Dissing, to fremragende fordanskninger af Dylans 'Forever Young' og 'Tomorrow Is A Long Time', en rygradsrislende version af St. St. Blichers 'Det Er Hvidt Herude' eller syv på en gang skæve og præcise skud fra Bennys egen pen, er der tale om sangskrivning og fortællekunst af ypperste klasse om livet, døden og alt det indimellem, som man vist skal være deltager i 'Idols' for ikke at blive berørt af."
Henrik Queitsch / Ekstra Bladet *****

"Der snakkes meget om den nye dansksprogede bølge indenfor popmusik. De unge når ikke Bennys skriblerier til sokkeholderne."
Simon Staun / Fyens StiftstideneHjemmeside : www.bennyholst.dkBilletbestiling og bestilling af medlemskab på billet@raastof-industrien.dk eller på Aarup Bibliotek, tlf 64 43 23 43

Vi kan desværre ikke på Industrien tage imod DanKort