Nyt fra Råstof til Industrien

Musik og fordybelse

Dan Klarskov & The Honeydrippers

Lørdag d. 15. marts kl 20.00

Entre: kr 100


Hej Søren – Det er Dan Klarskov.

Nærmere præsentation var ikke nødvendig, da den odenseanske sanger og guitarist, der har gjort blues til sin livsstil, pludselig var i den anden ende af telefonen.

Og at Dan Klarskov udover musikken også har gjort formidlingen af blues-historien til sit kald, var jeg ikke det mindste i tvivl om, efter en halv snes minutters interessant orientering om blueskulturen.

En aften i Dan Klarskovs selskab kan kun blive en anderledes følelsesmæssig og musikalsk oplevelse.

Det er lige præcis hvad der venter publikum lørdag d. 15. marts kl.20.00 på Industrien, nærmere betegnet biblioteket, i Aarup.

En sal Dan Klarskov glæder sig til skal danne rammen om kombinationen af en koncert og et foredrag.

- Da jeg var yngre, brugte jeg meget tid på forskellige musikbiblioteker. Man kan sige, at dette er min måde at betale tilbage på.

Dan Klarskov har spillet guitar siden han var 11 år gammel, og har høstet stor international anerkendelse for sin personlige måde at fortolke bluesgenren på.

I september 07 blev han således inviteret til Himalayan Blues Festival i Kathmandu i Nepal som officiel gæst. En festival der bød på internationale anerkendte bluesnavne fra blandt andet USA, Mexico, Spanien, Finland, Belgien samt lokale bluesnavne, fortæller en tændt og engageret Klarskov, inden han i korte træk beretter om hvad publikum kan glæde sig til at høre om på lørdag.

Arrangementet består af et foredrag der handler om Den blå følelse, bluesmusikkens historie og udvikling samt enorme indflydelse på stort set alt slags rytmisk musik.

- Jeg kredser om farven blå, om følelser, associationer og de indtryk, det giver, at lytte til blues. Kan hvide mennesker få "the blues”? Hvad dækker Blues over, og hvad gør den ved dig?

Genrens fortolkere har haft indflydelse på udviklingen af stort set al rytmisk musik.

Det har vist sig, at bluesen har været rytmisk krydderi til enhver musikart.

Sådan er det med Hendrix, Jagger, Clapton og Dylan, slår Klarskov fast.

Dan Klarskov tilstræber at relatere sit foredrag til kendingspunkter for selv de af tilskuerne, som ikke kender særligt meget til bluesens historie.

- Vel behøver man ikke vide alt om blues, inden man går til koncert, men det er godt at vide noget. Ikke mindst, hvis man vil berige sig selv med at gå til bluesdagene.

Efter ”foredraget” vil Dan Klarskov give en intim koncert, hvor han selvfølgelig også spiller de bedste numre fra hans 3 cd-udgivelser i eget navn.

- Jeg tager Fyns egen superbassist Bo Gryholt bass med til intim koncertdelen, lover bluesmusikeren, hvis orkester The Honeydrippers også tæller Trond Clementsen på tenor sax, Peter Lapiki orgel/piano samt Peter Wittorff på trommer.

Så har du endnu ikke løst billet a 100 kroner, kan det stadig nås at unde sig selv og andre en intim kombination af musikalsk viden, kultur og en koncert, hvor man utvivlsomt bliver inspireret af Dans viden om bluesens forfædre og hans eminente guitarspil.


Søren Jacobsen/Aarup Folkeblad

Billetter kan bestilles pr mail på billet@raastof-industrien.dk eller købes på Industrien i bibliotekets åbningstid.

Skal dit logo stå her?
Så kontakt info@raastof-industrien.dk
Billetbestiling og bestilling af medlemskab på billet@raastof-industrien.dk eller på Aarup
Bibliotek, tlf 64 43 23 43. Vi kan desværre ikke på Industrien tage imod DanKort