Nyt fra Råstof til Industrien

Musik fra en svunden tid - for dig og dine forældre

James Rasmussen Trio

Fredag d. 28. marts kl 20.00

Entre: kr 100


Husker du "Mandalay" eller "Åh Maria, a ve’ hjem te’ dig"?

Hvis ikke du gør, så prøv at spørge dine forældre. Hvis de var unge omkring 1960, så er sandsynligheden stor for, at de er sværmet ud over et dansegulv sammen med en hjertenkær til tonerne af Four Jacks' musik .

Efter tiden med Four Jacks flyttede James Rasmussen til USA. Det var i slutningen af 60’erne.

Efter han kom til USA skulle det vise sig, at han havde uanede reserver af talent, som aldrig til fulde var blevet udnyttet i Four Jacks sammenhænge. Både som sangskriver og pladeproducer fik han stor succes under navnet James Fleming.

Nogle af de penge han tjente brugte han til at producere en solo LP der slet og ret hed ”Rasmussen”. Det er en herlig peace, love and harmony plade, hvor al musik og de engelske tekster er af James Rasmussen. Stilen er milevidt fra Four Jacks, og totalt moderne på den tid. Beatles m.fl. er ikke gået ubemærket forbi Rasmussen.

Desværre ændrede folks smag sig selvfølgelig igen i løbet af 70’erne – disco m.m., og på et tidspunkt holdt de plader James Rasmussen producerede op med at sælge, og også han fik en større nedtur, som først endte da han rejste hjem til Danmark igen, og stiftede en ny familie.

Han underviste i guitar spil, og begyndte også at spille igen på de lokale steder. Dette førte til nogle pladeindspilninger.

I 1996 kom f.eks. ”Jacks”, hvor James Rasmussen genindspillede en række af Four Jacks største succeser, og ved hjælp af moderne optageteknik var han i stand til at synge alle fire stemmer selv!

I dag er det blevet til ”James Rasmussens trio” bestående af ham selv som forsanger og guitarist, og de to herlige og velspillende gutter Preben Feddersen (trommer og sang) og Søren Engel (bass og sang). Begge to er kendt fra Delta Cross/Blues band.

Trioen turnerer flittigt rundt og spreder fest og stemning med de gamle Four Jacks og John Mogensen sange.

Jeg startede med at spørge om du huskede et par gamle Four Jacks-numre. Det er der en del der gør.

CD-boxen, med Four Jacks samlede udgivelser som pladeselskabet EMI udsendte i juni 2005 lå nummer 1 i 3 uger på den officielle Danske hit-liste, og modtog senere på året platin for salg af 40.000 enheder.

Det er efter dagens målestok et astronomisk antal solgte bokse.

På fredag d. 28 marts kan du på Industrien opleve, hvor store kvaliteter der egentlig gemmer sig i en musikalsk arv, der stammer tilbage fra før verden gik af lave.

Billetter kan bestilles pr mail på billet@raastof-industrien.dk eller købes på Industrien i bibliotekets åbningstid.

Skal dit logo stå her?
Så kontakt info@raastof-industrien.dk
Billetbestiling og bestilling af medlemskab på billet@raastof-industrien.dk eller på Aarup
Bibliotek, tlf 64 43 23 43. Vi kan desværre ikke på Industrien tage imod DanKort