Nyt fra Råstof til Industrien

Johnny Silvo

Koncert på Industrien

Fredag d. 12 september, kl 20:00

Entre: 100 kr


Første gang jeg stødte på Johnny Silvo var på Skagenfestivalen 2005. Det var afslutningskoncerten i badmintonhallen søndag aften. Aftenens såvel som festivalens absolutte topnavn var engelske Tommy Flemming. Han havde imidlertid i sin kontrakt fået indføjet en passus om, at han kunne springe fra kontrakten, såfremt at begrundelsen var, at han skulle optræde på TV. Midt på eftermiddagen fik arrangørerne således at vide, at aftenens hovednavn ikke kom!

Hvor finder man et nyt topnavn med få timers varsel i det allerøverste af Jylland?

Man spurgte Johnny Silvo, der heldigvis acceperede det vanskelige job at skulle bære afslutningskoncerten hjem.

Sammen med Hans Graasvold blev han forstærket med den ene af festivalens faste konferenciers, Leif Ernstsen på harmonika.

Johnny Silvo skriver ikke selv sange, og det meste af hans repertoire kender de fleste fra skolens musiktimer. Det er for det meste 60-er klassikere. Men Johnny kan udføre sangene med en udstråling og en charme og en stemme, der leder tankerne hen på Roy Orbison.

Det blev et brag af en koncert. Festivalens absolutte højdepunkt. Publikum var bjergtaget af en fejende flot performance på en varm juliaften, hvor alt gik op i en højere enhed, helt op til stjernene. Den aften lovede jeg mig selv, at hvis chancen nogensinde bød sig, så ville jeg have Johnny Silvo til Aarup.

Et halvt år senere talte jeg med Johnny Silvo på Strib-festivalen, og vi kom uundgåeligt til at tale om den stjernestund, deroppe i Skagen. Johnny fortalte, at han havde det utroligt mærkeligt med den koncert, for han kunne huske at han gik på scenen. Han kunne også huske at han gik ned fra scenen. Men han havde absolut ingen erindring om at have spillet koncerten. Men den erindring har alle vi, der var der.

Siden fik vi opsporet nordjyllands radios optagelse af koncerten, og til alles overraskelse var det ud fra en teknisk henseende ikke nogen særlig fremragende koncert. Mange af numrene bar tydeligt præg af, at Leif Ernstsen var hoppet lige ind i koncerten uden at der havde været lejlighed til at øve noget som helst. Så der blev aldrig noget live-album ud af den koncert.

Men alt det betød intet som helst for de 1000, der var der. De fik Silvos udstråling og livsglæde rent ind, og så kan det jo være lige gyldigt om harmonikaen en gang imellem hang lidt efter guitarerne.

Siden besøgte Johnny Silvo os i Aarup i 2007, og på fredag kommer han igen.

Så sæt video'en til at optage 'Vild med dans' og und dig selv en fristund i et varmt selskab med en stor sanger og et dybt sympatisk menneske. Det vil du absolut ikke fortryde!

Billetter kan bestilles pr mail på billet@raastof-industrien.dk, bestilles telefonisk på Aarup Bibliotek (64 43 23 43), eller afhentes på Industrien i bibliotekets åbningstid.

Skal dit logo stå her?
Så kontakt info@raastof-industrien.dk
Billetbestiling og bestilling af medlemskab på billet@raastof-industrien.dk eller på Aarup
Bibliotek, tlf 64 43 23 43. Vi kan desværre ikke på Industrien tage imod DanKort