Nyt fra Råstof til Industrien

Venter på far

Koncert på Industrien

Fredag d. 3. oktober, kl 20:00

Entre: 200 kr


Nu har kvind-tetten Venter på Far pakket instrumenterne og snøret kjolelivet for at tage på landsdækkende turné. Med i håndtaskerne har de en perlerække af opsange til den moderne kvinde om ikke at glemme sine kerneydelser i farten. Og til de, der ikke kan vente på turnéen, eller som simpelthen bare ikke kan få nok, er alt det bedste fra Venter på Far samlet på cd’en ’1.sortering’, som er i handlen netop nu.

De fem kvinder fra Venter på Far er trukket i arbejdstøjet for at give alle moderne, fortravlede kvinder en kærlig – men bestemt – opsang. Det gør de godt og grundigt ved at tage på turné landet rundt, hvor husmødre og deres mænd vil få mulighed for at nyde orkestrets kvindelige musikalske kerneydelser – råt for usødet. Med lige dele rapkæftet ironi og hudløst ærlig inderlighed skiftevis udstiller og forsvarer de fem orkestermedlemmer den moderne kvindes livsverden med mand, børn, dobbeltarbejde, sexualitet og alderspanik.

Denne gang rettes fokus dog særligt mod ’far’, der ifølge de fem bandmedlemmer alt for ofte må undvære den uforbeholdne opbakning, som han i bund og grund har fortjent. Det råder Venter på Far nu bod på – ikke mindst med den helt nyskrevne hyldestsang ’Kære far’, som også er at finde på bandets nye cd ’1. Sortering’.

”Med arbejde både ude og hjemme, børn, som man jo gerne vil have skal tage sig ordentlige ud og mænd, der kræver deres på både den ene og den anden måde, er der sandelig nok at se til som kvinde. Sådan skal det også være. Og man når nu én gang længst med et smil og en positiv indstilling – frem for det millimeterdemokrati, som mange såkaldt moderne kvinder praktiserer. Vores budskab er, at der ikke går noget af os kvinder for hele tiden at give lidt ekstra. Hvis bare manden er glad og børnene har det godt, så bliver man også selv et gladere menneske. Og hvem gider se på en sur mokke?” siger Anne Dorte Michelsen fra Venter på Far.

De, der i forvejen er bekendt med Venter på Fars bidende og svidende opsange, får mulighed for et genhør med gruppens kæmpehit ’Handyman’, om hjemme-håndværkeren med ’spartelmasse nok til to’, ligesom man kan glæde sig til klassikere som den muntert-travle ’Der er altid noget at gøre for en husmor’, den indestængt-oprørske ’Så ond er jeg’ og den alders-fobiske ’Vi er da ikke desperate, er vi vel?’. Og nye lyttere og mødre kan f.eks. starte her – med sangen ’Baby baby baby’, der stadig kan svirpe som en våd karklud i ansigtet på tidens norm om fuldtidsjob, café-besøg og hele tre børn i MPV’en.

Da Venter på Far, som udover Anne Dorte Michelsen i dag består af Cathrine Nordseth, Cæcilia Glode, Anne Herdorf og Julie Michelsen, udgav cd’en ’Vupti’ i 1994, var det med et overvældende salg på 95.000 eksemplarer. Siden er fulgt en perlerække af hits. De største er samlet på cd’en ’1. Sortering’, som er i handlen netop nu, og som danner optakt til Venter på Fars efterårsturné.

Billetter kan bestilles pr mail på billet@raastof-industrien.dk, bestilles telefonisk på Aarup Bibliotek (64 43 23 43), eller afhentes på Industrien i bibliotekets åbningstid.

Skal dit logo stå her?
Så kontakt info@raastof-industrien.dk
Billetbestiling og bestilling af medlemskab på billet@raastof-industrien.dk eller på Aarup
Bibliotek, tlf 64 43 23 43. Vi kan desværre ikke på Industrien tage imod DanKort