Nyt fra Råstof til Industrien

Bayous

Koncert og dans på Industrien

Lørdag d. 11. oktober, kl 20:00

Entre: 100 kr


I 1987 fandt 4 rockmusikere fra Århus sammen med en spillemand fra vestjylland. Formålet var at danne Danmarks første Cajun- og Zydecoband, og sumpmusikken fra Louisiana tog det danske publikum med storm. Siden da har Bayous spillet til de fleste større og mindre rock- og folkfestivaler, og har med stor glæde og succes tourneret i så forskellige regioner af verden som Hong Kong, Færøerne, Holland og Belgien.

Zydeco og Cajun musikken stammer fra Louisiana, USA, - fra de franske immigranter, der af englænderne blev fordrevet fra Canada. Franskmændene kalder Canada for Acadia og sig selv for les acadiens, som via dialekt og tid er blevet til Cajuns. Efter lang tids landflygtighed endte de i Louisianas sumpe, og her i deres nye hjemland mødtes de ofte over en grydefuld bønner, sang og dans til deres harmonika og violin-musik, som i mellemtiden havde hentet elementer fra det øvrige USA - blues,jazz og country. Bønner hedder på fransk les haricots, som via dialekten er sammentrukket til Zydeco.

Cajun og Zydeco musik er først og fremmest dansemusik, og hvis det fremføres med et humør og en spillegejst som er tilfældet med Bayous, er intet øje tørt og intet ben urørt efter en koncert. Prøv selv!

Billetter kan bestilles pr mail på billet@raastof-industrien.dk, bestilles telefonisk på Aarup Bibliotek (64 43 23 43), eller afhentes på Industrien i bibliotekets åbningstid.

Skal dit logo stå her?
Så kontakt info@raastof-industrien.dk
Billetbestiling og bestilling af medlemskab på billet@raastof-industrien.dk eller på Aarup
Bibliotek, tlf 64 43 23 43. Vi kan desværre ikke på Industrien tage imod DanKort