Nyt fra Råstof til Industrien

Bob Dylan-aften på Industrien

Lars Skjærbæk & Norfolk

Lørdag d. 25. oktober, kl 20:00

Entre: 100 kr


Der findes næppe mange voksne mennesker i den vestlige verden, der ikke kender Bob Dylan eller hans musik.

Dylan revolutionerede en musikalsk genre og førte den ind i et politisk filosofisk tekstunivers, der gjorde, at han blev talerør for hele den generation, der så småt var ved at miste sin uskyld i starten af 60'erne. Det gjorde han i en grad så han seriøst har været nævnt som kandidat til Nobelprisen i litteratur.

Hele vejen op gennem 60'erne var Dylan grænseoverskridende, aldrig leflede han for den mindste fællesnævner, altid gik han derhen hvor hans kreativitet førte ham, ofte i konflikt med et publikum der ville bevare deres helt hvor han nu engang stod.

Første gang Dylan satte strøm på guitaren til en koncert blev han pebet ud. Det var ikke Dylan som publikum kendte ham.

Men i halen af 60'erne malstrøm af kreativitet fra Dylans hånd står der et alle tider bagkatalog af udødelige sange og tekster, der på trods af deres umiddelbare enkelhed for længst har bevist deres langtidsholdbarhed. Den gamle mester kan endnu. Dylan har også i dette årtusinde begået et par mesterværker, først og fremmest 'Modern Times' fra 06.

Samtidig forsætter han med at turnere som aldrig før. Hans 'Never Ending Tour' startede i 1988 og har kørt lige siden. I 2006 gav han 99 koncerter! Disse never-ending koncerter har også ført Dylan forbi Danmark adskillige gange, og hver gang har meningerne været yderst delte.

Dylan er som oftest meget indadvendt under disse koncerter, sidder ofte med siden til publikum og siger ikke meget mere end 'goddag' og 'farvel'. Samtidig giver han fortolkninger fra bagkataloget, der ligger så langt fra originalerne, at man ofte kun kan genkende nummeret ud fra teksten.

Jeg har selv stået under en Dylan-koncert i slutningen af et nummer og tænkt: Hov, der var da vist 'Blowing In The Wind' han spillede der.

Så er det da godt, at det kan lade sig gøre at høre Dylan fortolket i den ånd, numrene blev skrevet for en generation siden.

Lars Skjærbæk er ved at blive en af de helt store blæksprutter i dansk musikliv. Han trådte ind på scenen i starten af 90'erne med Inside The Whale og har siden produceret plader samtidig med at han har spillet fast med bl.a. Tim Christensen, Peter Belli og Martin Hall. For tiden har han sit eget orkester, Boat Man Love, der samtidig er det faste orkester bag Michael Falch.

Når Boat Man Love er på turne laver de ikke meget andet backstage end at se dvd'er på den bærbare, og det er næsten altid koncert-dvd'er med Bob Dylan, der bliver studeret og analyseret.

Så det er et rigtigt kærlighedsprojekt, når Lars Skjærbæk kobler af og tager ud med et hold legekammerater for at spille Dylan, så englene synger. Det er ikke kopi-musik, det er musik spillet og fortolket i Dylans ånd, så jeg tror mesteren selv ville være stolt over det.

På lørdag d. 25. oktober kan vi på Industrien opleve Dylan som Dylan selv kan og bør spille, med stor legelyst og udadvendthed.

Det bliver med Lars' egne ord en semi-elektisk koncert. Det betyder nok, at hovedparten af aftenens repertoire skal findes på album som Higway 61, Blonde on Blonde og John Wesley Harding.

Billetter kan bestilles pr mail på billet@raastof-industrien.dk, bestilles telefonisk på Aarup Bibliotek (64 43 23 43), eller afhentes på Industrien i bibliotekets åbningstid.

Skal dit logo stå her?
Så kontakt info@raastof-industrien.dk
Billetbestiling og bestilling af medlemskab på billet@raastof-industrien.dk eller på Aarup
Bibliotek, tlf 64 43 23 43. Vi kan desværre ikke på Industrien tage imod DanKort