Nyt fra Råstof til Industrien

Dissing, Kleive & Reiersrud i Aarup Kirke

Mandag d. 9. marts, kl 19:30

Entre: 220 kr


Den signede dag

En nyfortolkning af Grundtvigs univers

Der venter publikum en stor oplevelse, når Povl Dissing i koncerten : "Den signede dag" fortolker Grundtvigs velkendte salmer og sange sammen med de store norske musikere : organisten Iver Kleive og guitaristen Knut Reiersrud. Tilsammen en fantastisk trio, der fungerer utroligt godt i kirkerum.

Grundtvig, der selv stod for fornyelse inden for folkekirken, ville ganske givet have frydet sig over dette initiativ, der bygger bro mellem 1800-tallets salmebog og nutidens forventninger til spektakulære musikoplevelser.

Povl Dissing som hos de fleste mennesker ikke behøver yderligere introduktion, har forlængst indskrevet sig i den danske kulturarv med sin karakteristiske vokal. Det skyldes ikke mindst samarbejdet med Benny Andersen omkring Svantes viser, og hans samspil med sine to sønner Jonas og Rasmus, i kvartetten "Dissing - Dissing - Las og Dissing" som danskerne er mere end fortrolige med.

Muligvis kender et større dansk publikum ikke Povl Dissings følgesvende :

Iver Kleive, er uddannet klassisk organist og foruden sit arbejde som organist i Oslo, og som dirigent for : "Oslo Bach kor" - spænder hans musikalske udtryk sig vidt over jazz/rock og symfoniske værker. Knut Reiersrud er et multitalent på guitar, hvis hjerte banker for blues- og folkgenren. Han har udgivet mange "solo" cd'er og er en meget efterspurgt session-musiker pga. hans alsidige spillestil. I Norge betragtes han som deres største blues-guitarist.

Ved koncerten bidrager de to norske musikere desuden med egne kompositioner fra deres kritikerroste udgivelser: "Blå koral" og "Himmelskib" fra hhv. 1991 og 1996, hvor de kombinerer europæisk orgelmusik, norske religiøse folketoner og blues til et særegent musikalsk udtryk.

Det er i tråd med denne musikalske stil, at de i "Den signede dag", sammen med Povl Dissing, sætter sang og musik til Grundtvigs sange og salmer.

Koncerten forudsætter et kirkeorgel og foregår derfor i Aarup Kirke, Kirkegade 11, 5560 Aarup og arrangeres som et samarbejde mellem Aarup Menighedsråd og Kulturelt Samråd.

Billetter kan bestilles pr mail på billet@raastof-industrien.dk, bestilles telefonisk på Aarup Bibliotek (64 43 23 43), eller afhentes på Industrien i bibliotekets åbningstid.

Skal dit logo stå her?
Så kontakt info@raastof-industrien.dk
Billetbestiling og bestilling af medlemskab på billet@raastof-industrien.dk eller
på Aarup Bibliotek, tlf 64 43 23 43.