Nyt fra Råstof til Industrien

Eivør Palsdottir på Industrien


Fredag d. 15. september kl 20.00


Selvom Færøerne gennem næsten hele den nedskrevne historie har været en del af det danske rige, har de 18 Atlanterhavsøer som en naturlig konsekvens af den enorme geografiske afstand til resten af landet altid været noget for sig.

Deres kultur har udviklet sig stort set selvstændigt fra den oldnordiske og mødt den moderne verden med en meget stærk lokal identitet, der bl.a. inkluderer sangtraditioner, som enten er gået tabt eller er specifikke i forhold til resten af Norden. Netop derfor er også den alternative færøske rockmusik på mange måder et kapitel for sig, der desværre ofte er blevet overset i det, man kan kalde fastlands-Danmark.

Men dette er totalt ændret de sidste par år, hvor der har skyllet en bølge af fantastiske nordatlantiske singer/song-writere ind over os.

Den færøske sangfugl Eivør Pálsdóttir blæser med efterårets kolde vinde rundt i det danske land på en turne, hvor hun bl.a. gæster Industrien fredag d. 15. september.


Efterårsturneen er Eivør Pálsdóttirs sidste, inden indspilningerne til hendes kommende album begynder. Albummet bliver Eivør Pálsdóttirs fjerde i eget navn.

Og Eivør Pálsdóttir er et navn, der for mange klinger af international klasse. Eivør Pálsdóttir er på den baggrund blevet udnævnt til spydspids for projektet Danish Roots, der skal hjælpe danske musikere med at indfri deres internationale ambitioner og potentiale. Udnævnelsen er foretaget af et fagudvalg af folk fra bl.a. Tønder Festivalen og Kunstrådets Musikudvalg.

Lyden af efterårsvinden markerer også, at Eivør Pálsdóttir spiller sit kendte materiale for sidste gang. Publikum får en afsluttende mulighed for at nyde alle de sange, der har fået et samlet anmelderkorps til at hive superlativerne ud af kuglepennene og bruge dem som beskrivende Eivør Pálsdóttirs magnetiske, musikalske univers.

Kom til koncerten. Oplev den 23-årige Eivør Pálsdóttir udfolde sig på 5 sprog. Dét er en kæmpe oplevelse. 100 %.


Høgni Lisberg på Industrien

Eivør slog sine folder i det banebryden færøske rockorkester Clickhaze. Trommeslageren fra bandet hedder Høgni Lisberg. Han har skiftet trommerne ud med en guitar og har netop udgivet sit andet album, Morning Dew.


Du kan læse en anmeldelse af albummet fra det net-baserede musiktidsskrift Geiger.

Kun et enkelt citat fra anmeldelsen:
"Pladen er ærlig og personlig fra sin egen vinkel – og hvor ville hitlisterne se meget bedre ud, hvis det var folk som Høgni Lisberg, der satte dagsordenen!"

Høgni Lisberg tilhører morgendagens stjerner, og vi er derfor glade for at kunne byde ham velkommen som opvarmning for Eivør på fredag d. 15. september.


Billetbestiling og bestilling af medlemskab på billet@raastof-industrien.dk eller på Aarup Bibliotek, tlf 64 43 23 43
Vi kan desværre ikke på Industrien tage imod DanKort