Nyt fra Råstof til Industrien

Standup på Industrien
Thomas Hartmann, Martin Veltz, Dan Andersen & Brian Mørk


Torsdag d. 21. september kl 20.00


Standup var et af forårets nye tiltag på Industrien, idet vi havde det held at blive koblet på Telia-turen. Det er en turne, der arrangeres af FBI (ikke den FBI, men standuppernes "fagforening"), og fremgangsmåden er simpel: FBI sammensætter et team af komikere, de udarbejder et program og sendes rundt i Danmark i en måned med godt tyve forestilinger.

Da vi først har vores arrangement d. 21 september har showet naturligvis været vist nogle gange, og de begejstrede anmeldelser overhalder let kunstnerne på deres vej mod Aarup.

Prøv f.ex. at læse nedenstående anmeldelse af showet på Skråen i Aalborg d. 12. september. Hvis det niveau holder, venter der os en pragtfuld aften på Industrien på torsdag.

ANMELDELSE I NORDJYSKE AF "Fire Knægte Og En Joker"
Fem stjerner ud af seks!

Lattertå­rerne løb og svedperlerne silede i ansigterne. Vi var færdige af grin - vi kogte af varme.

Temperaturen var omkring de 30 grader og fornemmelsen af indian summer var overvældende, da spillestedet Skrå­en tirsdag aften inviterede inden for til efterårets første intimudgave af stand-up på de skrå scenebrædder.

Her præ­senterede knægtene og kammeraterne Thomas Hartmann, Dan Andersen, Martin Veltz og Brian Mørk nemlig deres splinternye show "Fire knægte og en Joker".

Intet var planlagt på forhånd (det vælger vi i hvert fald at tro), og fire forskellige spillekort afgjorde rækkefølgen af komikere på scenen. En tilfældig ung pige fra publikum blandende kortene og udtrak Thomas Hartmann til at være den første komiker på scenen.

Nu var stilen for aftenens sprogfakserier på plads. Tæt kontakt med publikum, og pludselige inputs fra den publikumsproppede sal skulle være med til at danne rammen for en lang række jokes, der for det meste befandt sig et godt stykke under topstykket af knægtenes sabelhylstre.

Hartmann begyndte da også med en række jokes om en ny og mere følsom Terminator i skikkelse af Arnold Schwarzenegger, der vældig fikst blev viklet ind i historien om et par siamesiske tvillinger, der naturligvis var udrustet til at lave synkron helikopter med tisseværket.

Hartmann har herlige kvaliteter i sine jokes, der også rammer lige på kornet af de hverdagsting, som vi gutter går og frygter i det daglige.

Eksempelvis kæ­restens brændende ønske om at få en lille chihuahua-hund som den alt for fikse rigmandsdatter Paris Hilton.

"Forestil jer, drenge, at I på gaden er nødt til at bukke jer ned med en lille, lyserød pose i hånden for at samle .... op fra en Paris-Hilton-hund!", lød det fra en oprørt Thomas Hartmann.

Dan Andersen kender vi fra de spektakulæ­re guitarshow. Også på Skrå­en havde bette, charmerende Dan sin guitar med, og efter et par kryptiske tilløb tog han tråden op fra Thomas Hartmann.

Modigt - men elegant udført – blev det også til et par korte jokes om sexgalningen Rudy Frederiksen, som blev det helt store samtaleemne i den forgangne uge.

Lidt mere lokalt og latterfyldt blev det, da komikeren Brian Mørk kunne afslø­re, at Niarn har fået en flammetatovering på sine ædlere dele.

I det hele taget balancerede Brian Mørk fint med en række religiø­se jokes, der blandt andet inkluderede en kristen pornomodel. Jovist, der var saftigheder i det blasfemiske grænseland, men usmageligt blev det heldigvis aldrig.

Martin Veltz var vel den mest dynamiske oplevelse på skrå­brædderne. Med stor energi og enorm gestikulation undrede han sig gevaldigt over de stramme badedragter, som traditionelt udgør standardbeklædningen for udøverne til vinterens Olympiske Lege. Og man må da give manden ret - det er da mærkværdigt, at en stram og klam badedragt er skarpskytternes foretrukne outfit.

Med showet "Fire knægte og en joker" har komikkammeraterne dannet en hårdtslå­ende kvintet, der præ­cist rammer publikum med hverdagsagtige finurligheder.

På scenen er der ikke tale om fire usikre knægte, men derimod fire sikre esser, som med garanti leverer hot underholdning i meget høj klasse.

Hartmann, Andersen, Mørk og Veltz er en sikker trumf på hånden, og det er bestemt prisværdigt, at Skrå­en har valgt at satse på netop disse komikere.

Tilbage er kun at ønske, at vi næste gang ikke skal sidde stuvet sammen, mens vi sveder os klamme og slaskede.

Sø­ren Nielsen. Skrå­en, tirsdag aften
Billetbestiling og bestilling af medlemskab på billet@raastof-industrien.dk eller på Aarup Bibliotek, tlf 64 43 23 43

Vi kan desværre ikke på Industrien tage imod DanKort